1 Νοε 2013

ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Εν ψυχρώ εκτέλεση με δύο νεκρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο


Συνέχεια στον φαύλο κύκλο της βίας δίνει η εν ψυχρώ εκτέλεση δύο νέων ανθρώπων, ηλικίας 22 και 26 ετών, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η δολοφονία που αναδύει έντονη οσμή τρομοκρατίας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου 420 με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Δράστες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα....

Προσέγγισαν τους τρεις νεαρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τους γάζωσαν εν ψυχρώ.
Κατά μαρτυρίες στον τόπο της δολοφονίας υπήρχε και τρίτο άτομο που έκανε νεύμα στους δύο δράστες.
Οι σφαίρες έπληξαν στο κεφάλι και στο στήθος τους δύο νεκρούς.
Κατά την εκδοχή της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η δολοφονία συνέβη ως εξής:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο.

Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά.
Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».
Κάλυκες των 9 χιλιοστών
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Επί τόπου έσπευσε αμέσως κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες και ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, ενώ λίγο αργότερα τις έρευνες για την επίθεση ανέλαβε αρμοδίως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Στο σημείο έχουν ήδη εντοπιστεί κάλυκες των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να διακριβωθεί η ταυτότητα του όπλου.

1 σχόλιο: