11 Αυγ 2015

Την αναδρομική και παράνομη είσπραξη της κατά 50% αύξησης των Δημοτικών Τελών για τους τελευταίους μήνες του 2014 διερευνά η Δικαιοσύνη

 
Αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι του νησιού μας,
στις  22 Γενάρη 2015 με Δελτίο Τύπου και με τίτλο «ΛΑΘΟΣ ή …», καλούσαμε την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. να δεσμευτεί άμεσα ότι θα επανορθώσει σε επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό το λάθος (;):... την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης (50%) επί των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών  στους λογαριασμούς,  που αφορούσαν την περίοδο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την  αύξηση επί των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών για την χρονική περίοδο από Γενάρη 2015 μέχρι Δεκέμβρη  2015.
Επίσης,  καλούσαμε την Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να διερευνήσει το όλο θέμα.
Στις 13 Φλεβάρη 2015 με νέο Δελτίο Τύπου και με τίτλο «Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;», αφού «χαιρετήσαμε» την κατά 22 μέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (Δελτίο Τύπου) και επειδή:
-          πάντα κατά την προσφιλή της μέθοδο αποποιήθηκε τις ευθύνες της, επιρρίπτοντας τις, ως συνήθως, στον «προηγούμενο»

-          δικαιολογούσε την απαράδεκτη ενέργεια της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και δεν προασπάσθηκε τα συμφέροντα των δημοτών μας, όπως έχει υποχρέωση και καθήκον,
της ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΥΘΕΩΣ ότι το θέμα θα αποσταλεί άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να αναγκαστεί η Δ.Ε.Η. Α.Ε. να συμψηφίσει σε επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του 2015, κατά περίπτωση,  την αύξηση (50%) των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών, που παράνομα εισέπραξε από τους καταναλωτές για λογαριασμό του Δήμου, ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο.
Όπερ και εγένετο, γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι μόνο κατ΄αυτό τον τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα και όχι με την υποσχόμενη ουτοπική λύση της κυρίας Δημάρχου (αντίστοιχη μείωση των ανταποδοτικών Δημοτικών Τελών  για το έτος 2016).
Από λόγια και υποσχέσεις χορτάσαμε.
Χαιρετίζουμε λοιπόν την ευαισθησία και ανταπόκριση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία, μετά την με αριθμό Γ 15 /1607/15-04-2015 σχηματισθείσα δικογραφία από το Πρωτοδικείο Πειραιά, την διαβίβαση της για την διενέργεια προανάκρισης από το Ειρηνοδικείο Σαλαμίνας και την επιστροφή της στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 31-07-2015, ζητά διευκρινίσεις και εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή.
Α)  τους Υπηρεσιακούς παράγοντες  της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δίκτυου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρία)
Β)   την Δήμαρχο Σαλαμίνας.

Αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι του νησιού μας,
η βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα γενικότερα, αλλά  και την δική μας τοπική κοινωνία ειδικότερα, εδώ και μια πενταετία, απαιτεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια ο Δήμος μας να είναι πρωτίστως θεσμός και δύναμη της τοπικής αλληλεγγύης και συνοχής.
Δυστυχώς, η σημερινή Δήμαρχος, αφού διέλυσε τις προϋπάρχουσες κοινωνικές δομές, επέλεξε την άσκηση φορομπηχτικής και όχι κοινωνικής πολιτικής, αποδεχόμενη μάλιστα «σιωπηρά» παρανόμως εισπραχθέντα αυξημένα κατά 50% ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη.
Τον λόγο πλέον … έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Γιάννης Τσαβαρής

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/8/15, 5:46 μ.μ.

    Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Σαλαμίνα, αυτό της κινητής τηλεφωνίας “WIND”, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας, μπαίνει στο ψυγείο με ευθύνη Δημάρχου και Κορρού που το έφερε τότε στο προσκήνιο.
    • Τι άνομες δεύτερες σκέψεις έγιναν;
    • Τι συνδιαλλαγή και με ποιους;
    • Τι θέλουν να αποφύγουν και να κρύψουν;
    • Ποιες οι σκοπιμότητες;
    Κυρία δήμαρχε γνωρίζεται πως αυτό και μόνον από μόνον του αποτελεί παράβαση καθήκοντος και διώκεται ποινικά;
    Ο παραθεσμικός Δήμαρχος καλός γνώστης και των νομικών θεμάτων δεν σας ενημέρωσε;
    Ε ρε γλέντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή