11 Απρ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …”

 
Προσπαθώντας να απαντήσει στις σοβαρότατες αιτιάσεις της πρόσφατης ανοιχτής επιστολής μου, για την απόφαση που εκμαίευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής τελών στον ΟΛΠ, για το λατομείο της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής, εκτέθηκε, ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά.
Ανασύρει και χρησιμοποιεί “προϊστορικά” έγγραφα και τα χρησιμοποιεί όπως, μόνο τον ίδιο βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά (ή μήπως επιλεκτικά;) τις ανάγκες και τις συνθήκες της περιόδου που συντάχθηκαν. Με την ίδια, παροιμιώδη προχειρότητα, ο κ. Τσαβαρής, παραβλέπει αποφάσεις μεταγενέστερων Κοινοτικών Αρχών, που ουσιαστικά ακυρώνουν τα έγγραφα που επικαλείται.
Στο Δελτίο Τύπου, που ήρθε σαν απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μου, και που ο κ. Τσαβαρής δεν έχει ούτε το θάρρος να το υπογράψει, βάζοντας τεχνηέντως το … Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου να υπογράψει ένα κείμενο που υποτίθεται ότι με καταγγέλλει, ο κ. Τσαβαρής επιδίδεται στο … αγαπημένο του σπορ. Για μια ακόμη φορά παραποιεί την αμείλικτη -γι΄αυτόν- πραγματικότητα και μάλιστα με τρόπο βάναυσο.
Αλλά και όσα έγγραφα χρησιμοποιεί, μάλλον θα πρέπει να τα ξαναδιαβάσει πιο προσεκτικά. Είναι η απόφαση ενός Κοινοτικού Συμβουλίου του 1984, πιο ισχυρή από την σύμβαση με τον ΟΛΠ; Ποιόν νομίζετε ότι θα ξεγελάσετε κ. Τσαβαρή; Ποιος νομίζετε ότι σας πιστεύει;
Δεν είστε πλέον συνδικαλιστής της ΕΑΣ (ή όπου αλλού) κ. Τσαβαρή. Είστε Δήμαρχος Σαλαμίνας. Και θα πρέπει να είστε πιο σοβαρός και υπεύθυνος σε ότι λέτε και σε ότι γράφετε.
Από πού προκύπτει η “… νόμιμη επιστροφή περιουσιακού στοιχείου του Δήμου …” και τι είναι η ανοησία που ανακαλύψατε πάλι “… ότι η ΟΛΠ Α.Ε μας οφείλει τους ήδη εξορυγμένους και διαμορφωμένους χώρους …”, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου σας; Από πού προκύπτει η επόμενη ανοησία ότι: “… θέλετε να τους χαρίσουμε στην ΟΛΠ Α.Ε, στο Δημόσιο που τους διεκδικεί …”  και τι είναι αυτό το: “… ο Δήμος να τον εκμεταλλευτεί δημιουργώντας εκεί πολλαπλές δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα … ”; Αυτά γράφετε στο Δελτίο Τύπου. Αυτά λέτε στον κόσμο. Ψεύτικες εντυπώσεις προσπαθείτε να δημιουργήσετε.
Από πότε ο ΟΛΠ μας έχει … αφαιρέσει την περιοχή της Τούρλας και τώρα θα μας την … επιστρέψει;
Που το βρήκατε γραμμένο ότι ο ΟΛΠ ή το Δημόσιο διεκδικούν την περιοχή; Εσείς μέχρι τώρα λέγατε ότι προσπαθείτε να … αποκαταστήσετε το νταμάρι. Και τι είναι αυτές οι … “πολλαπλές δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα”;
Που θα τις κάνετε αυτές; Θα αναβιώσετε το όραμα του αείμνηστου Κοινοτάρχη, “να πραγματοποιήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες κέντρου γυμνιστών” που πίστευε τότε ότι, η … ΕΟΚ ή ο ΕΟΤ θα πραγματοποιούσαν το έργο; Πού θα το κάνετε αυτό κ. Τσαβαρή; Στην ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΔΑΣΙΚΗ και ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ περιοχή της Τούρλας;
Μήπως όμως, τελικά, ο ΟΛΠ διεκδικεί την περιοχή για νταμάρι, και επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο, προσπαθείτε να τον βάλετε “μέσα” από την … πίσω πόρτα; Μήπως στο μέλλον μάθουμε για άλλες μυστικές συνεννοήσεις, με τον ΟΛΠ, αυτή τη φορά, όπως μάθαμε για τα λατομεία Αγγέλου;
Από τη θλίψη σας, που είδατε τις μεθοδεύσεις σας να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, έχετε χάσει το μέτρο της αλήθειας κ. Τσαβαρή.
Για το θέμα όμως της επιβολής των λατομικών τελών στον ΟΛΠ, ο κ. Τσαβαρής αποφεύγει να απαντήσει στο Δελτίο Τύπου. Επί της ουσίας λοιπόν:
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την ανύπαρκτη νόμιμη δυνατότητα είσπραξης λατομικών τελών από τον ΟΛΠ, κι όμως βάλατε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την διεκδίκηση τους.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα ανείσπρακτα μέχρι σήμερα λατομικά τέλη από το λατομείο Αγγέλου. Κι ας υπάρχει η νόμιμη δυνατότητα γι΄αυτό.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για το ποιος Δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή κατοχύρωσε ως ιδιοκτησία του Δήμου Αμπελακίων της έκταση της Τούρλας, με κτηματολογική εγγραφή το 2001 (και μάλιστα με 209 και όχι μόνο 170 στρέμματα)
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για τα 20 εκατομμύρια κυβικά πέτρας που δήθεν απολήφθηκαν από τον ΟΛΠ και προσπαθήσατε να χρεώσετε την τότε Κοινοτική Αρχή με τα επαίσχυντα φέιγ-βολάν που μοιράσατε κατά χιλιάδες και φυσικά,
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την επιτόπια μέτρηση της Νομαρχίας Πειραιά που βρήκε, τα διαβόητα εξορυχθέντα κυβικά μόλις … 5,5 εκατομμύρια. (Έγγραφο της Νομαρχίας Πειραιά προς τη ΔΟΥ Σαλαμίνας, το 1994).
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την πρώτη -άκαρπη- προσπάθεια να εγκαταστήσετε ξανά νταμάρι στην Τούρλα με κοινοπραξία εργολάβων. (Κι όμως βρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι που το ψήφισαν αυτό). Τότε μιλάγατε για αποκατάσταση βέβαια.
ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ για την απίστευτη απόφαση που εκμαιεύσατε, με εκβιαστικά διλλήματα από το Δημοτικό Συμβούλιο, να ισοπεδώσετε, μαζί με τον ΟΛΠ, άλλα 90 στρέμματα βουνού στην Τούρλα, εξυπηρετώντας εργολαβικά συμφέροντα (μια έκφραση που κατά κόρον έχετε χρησιμοποιήσει), εξορύσσοντας για τις ανάγκες τους, 20 εκατομμύρια κυβικά πέτρας, όπως … “ξέφυγε” του Αντιδημάρχου σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τώρα μιλάτε για … περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
Τέτοιο δούλεμα κ. Τσαβαρή; Μήπως νομίζετε ότι είμαστε πολίτες μειωμένης αντίληψης; Μήπως μας περνάτε για … ΧΑΧΟΛΟΥΣ; Σοβαρευτείτε επιτέλους.
ΥΓ 1. Η κήρυξη της Τούρλας ως αναδασωτέας περιοχής, ήταν η ΑΠΟΛΥΤΗ λύση και το τελευταίο ΑΝΑΧΩΜΑ προστασίας μας από όποιον θελήσει να στήσει ξανά νταμάρι στην Τούρλα. Και ΝΑΙ, εμείς πανηγυρίζουμε γι΄ αυτήν την εξέλιξη. Αυτοί που “λυπούνται” είναι ο κ. Τσαβαρής, ο ΟΛΠ και τα εργολαβικά συμφέροντα (νάτο, το … ξεφούρνισα πάλι …)
ΥΓ 2. “Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει  κρεμαστάρια”.
ΥΓ 3. Καθίσταται όλο και περισσότερο επίκαιρο, γι΄αυτό και επιμένω. “Σηκωθήκανε τα κολοκυθάκια να βαρέσουν τον μανάβη”.
ΥΓ 4. Χρόνια τώρα, πάγια τακτική μου ήταν να μην ασχολούμαι και να μην απαντώ σε κάθε είδους προκλήσεις. Μη φανταστείτε ότι σας κατέστησα συνομιλητή μου, κ. Τσαβαρή. Έχω απαντήσει ως τώρα, για το θέμα της Τούρλας, ΜΟΝΟ για να μην παραπλανάτε τον κόσμο.
Σαλαμίνα, 10 Απριλίου 2013
Μάριος Τραυλός

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος11/4/13, 9:51 π.μ.

  καντε ομαδα καμια 30αρια γεροντακια και οποιος αντεξη να κατεβει για δημαρχος .......
  παρτε και τον αναργηρο τον θειο γιωργο και τον ερμη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος11/4/13, 9:55 π.μ.

  Η απόλυτη παράνοια είναι απόλυτη αντίληψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή