9 Απρ 2014

Όχι στην αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας!!



Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε πως η Υγειονομική Περιφέρεια με μια προκλητική και παράλογη απόφαση επέβαλε την καθημερινή μετακίνηση Ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας προς το πολυιατρείο του νέου φορέα ....πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας γνωστού πλέον με την ονομασία ΠΕΔΥ , ώστε να καλυφθεί το κομμάτι της συνταγογράφησης του εν λόγω πολυιατρείου .
Η παροχή υπηρεσιών του πολυιατρείου είναι χρήσιμη και επιβεβλημένη αλλά δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της λειτουργίας το Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας ....

Όλοι γνωρίζουμε πως το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας  χωρίς να είναι στελεχωμένο πλήρως σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και χωρίς το απαραίτητο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό, καλείται καθημερινά επί 24ωρου βάσεως όχι μόνο να παρέχει υπηρεσίες Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας , αλλά καλείται να αντιμετωπίζει περιστατικά που μόνο τα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν τις κατάλληλες υποδομές για κάτι τέτοιο . Και όμως κάτω απ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες χάρη στη θέληση και πολλές φορές στη αυταπάρνηση των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας έχουν σωθεί ζωές συμπολιτών μας .
Αναρωτιόμαστε με την λογική της εν λόγω αποφάσεως χωρίς να υπολογιστεί η αδυναμία που θα επέλθει στον προγραμματισμό ασφαλούς αριθμού ιατρών για τις εφημερίες .
Θεωρούμε  αδιανόητο να αποψιλώνεται το Κέντρο Υγείας , το οποίο καλύπτει υγειονομικά το νησί προσφέροντας δημόσιες υπηρεσίες  υγείας σε πάνω από 40.000 μόνιμους κατοίκους με αποκορύφωμα τη θερινή περίοδο που ο αριθμός των κατοίκων υπερβαίνει τους 250.000 .
Ο συνδυασμός <<Κοντά Στο Δημότη>> και εγώ προσωπικά θα αντιταχθούμε με κάθε  μέσο, στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας  και στην παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού μας .
Θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με στελέχωσή του τόσο σε ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό όσο και στον κατάλληλο εξοπλισμό με τον οποίο θα εξασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών υγείας .
Απαιτούμε την άμεση  ανάκληση  της αποφάσεως εκ μέρους Υγειονομικής Περιφέρειας και επίσης ζητούμε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν στο πολυιατρεία με άμεση πρόσληψη ιατρικού προσωπικού αποκλειστικά για αυτά .
Ζητούμε απ όλους τους αρμόδιους φορείς ,τους Βουλευτές της περιφέρειάς μας, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, τη Δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του νησιού μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και όχι την υποβάθμιση και την συρρίκνωσή του.
Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατέψουμε το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία και να εξασφαλίσουμε προσβασιμότητα και καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας .
Συμμετέχουμε ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του συλλόγου εργαζομένων του Κ.Υ.Σαλαμίνας αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 10:00, ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους υποβάθμιση της ζωής μας .
                                                                                                        
                                                                                                             Σαλαμίνα 9/4/2014
                                                                                                        Ρούλα Νάννου
                                                                                               Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας 

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/14, 9:04 π.μ.

    ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ
    Και βασιλόφρονες έχουμε, και μαϊμού αριστερούς δημαρακια έχουμε, και φασίστες έχουμε, και μάρτυρες του ιεχωβά έχουμε, και νεοδημοκράτες είμαστε, και πασοκους έχουμε, και πουτανιτσες έχουμε και κρυφό αδελφές έχουμε, όποιος περνούσε από έξω και όποιον πέταξαν οι άλλοι εμείς σαν καλοί άνθρωποι τον μαζεύαμε γιατί ο σκοπός είναι ένας μοναδικός και ιερός, εγώ ο φίλος σας ο μηνάς αν δεν δω την Ρούλα μου Δήμαρχο θα πεθάνω, μην σας νοιάζει τι θα γίνει μετά, ας γίνουν όλα ρημαδιό αρκεί να μου κάνετε το χατίρι, βγάλτε την δουλίτσα μου δημάρχεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/14, 5:47 μ.μ.

    "Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα." …Άλμπερτ Αϊνστάιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/14, 5:01 μ.μ.






    Η κατασκευή της ομώνυμης υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος-Σαλαμίνα, κόστους περίπου 400 εκατ. ευρώ θα ενώσει χερσαία τις δύο περιοχές και θα αντικαταστήσει τους ναύλους των φεριμπότ με διόδια.

    Στο υπουργείο Υποδομών, μετά τις τέσσερις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί για τον διαγωνισμό, δηλώνουν ότι θα διατηρηθεί η ημερομηνία τις 20ής Μαΐου, η οποία ορίστηκε για την εκδήλωση ενδια-φέροντος από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, εκτιμώντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνει η ζεύξη με σύμβαση παραχώρησης.

    Η αισιοδοξία τους βασίζεται στην επιβατική κίνηση της πορθμειακής γραμμής που την κατατάσσει δεύτερη σε όλη την Ευρώπη μετά τη γραμμή Ντόβερ - Καλέ, που ενώνει ακτοπλοϊκά την Αγγλία με τη Γαλλία.

    Πρόκειται για ένα «χρυσωρυχείο», γεγονός που μεταφράζεται σε μεγάλες εισπράξεις από τα μελλοντικά διόδια που θα τοποθετηθούν και αυτό καθιστά την παραχώρηση πολύ ελκυστική στους εργολάβους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, το 2009 τα έσοδα των πλοίων από τα εισιτήρια ανήλθαν σε 33 εκατ. ευρώ (σήμερα που η κίνηση έχει αυξηθεί είναι πολύ περισσότερα) για μία διαδρομή περίπου 2,5 χλμ. Στο τμήμα Ελευσίνα - Πάτρα, μήκους 200 χλμ., τα έσοδα είναι αντίστοιχα 58 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτελεί σαφές δείγμα του πλούσιου ταμείου του νέου έργου.

    Ποιος είναι όμως ο σχεδιασμός του έργου; Οι πρώτες μελέτες για την υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας έγιναν πριν από 20 χρόνια και η πρώτη δημοπράτηση σχεδιάστηκε επί υπουργίας Στέφανου Μάνου. Εκτοτε το θέμα της ζεύξης έρχεται και φεύγει από το τραπέζι, χωρίς όμως να υπάρχει σύμπνοια για την κατασκευή της. Τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο έργο μπήκε στην κατάψυξη εξαιτίας της μεγάλης περιπέτειας των οδικών αξόνων.

    Σήμερα, όμως, θεωρείται από το υπουργείο ως η μόνη παραχώρηση από τη νέα γενιά έργων που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

    Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αποτελέσει όμως αντικείμενο διαβούλευσης, η υποθαλάσσια σήραγγα θα έχει μήκος περίπου 1,1 χλμ. και με τις οδικές προσβάσεις θα φτάσει περί τα 3 χιλιόμετρα, από τον ανισόπεδο Περάματος μέχρι τoν Α/Κ Παλουκίων.

    Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των επενδυτών εάν θα συμπεριληφθούν και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, μήκους περίπου 14,5 χιλιομέτρων.

    Το τελικό μήκος του δρόμου που θα κατασκευαστεί αναμένεται να είναι 17,5 χλμ, καθώς θα εκτείνεται από τη λεωφόρο Σχιστού - Σκαραμαγκά, με την οποία συνδέεται με ανισόπεδο κόμβο, οδεύει μέσα στην περιοχή του ναυτικού οχυρού Σκαραμαγκά και φτάνει μέχρι την περιοχή του κολυμβητηρίου Περάματος, όπου δημιουργείται κόμβος για τη σύνδεσή του με την υφιστάμενη οδό Περάματος - Κερατσινίου - Πειραιά.

    Ο διαγωνισμός προγραμματίζεται να διεξαχθεί σε τρεις φάσεις: στην πρώτη θα γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος με την προεπιλογή έως τεσσάρων υποψηφίων. Στη δεύτερη θα διεξαχθεί ο ανταγωνιστικός διάλογος και στην τελική φάση θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και η ανάδειξη αναδόχου. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή