5 Δεκ 2013

Στις δημοκρατίες οι όποιες ιδέες δεν καταπολεμώνται με αποφάσεις ούτε φυλακίζονται, αντίθετα αντιμετωπίζονται με καλλίτερες ιδέες και με δημοκρατικό διάλογο.





Προς:  κα Άννα Διαμαντίδου
             Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Σαλαμίνας
           
Κα Πρόεδρε,
                     Επειδή για λόγους πέραν της θέλησής μου δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να ενημερώσω και να εστιάσω την  προσοχή του Σώματος σχετικά με το 6ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που επιγράφεται «Εφαρμογή της απόφασης της ΚΕΔΕ σχετικά με την απομόνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και την κύρηξή της ως ανεπιθύμητης στην πόλη μας»....


Κα Πρόεδρε, κατ΄αρχάς θέλω να εκφράσω τη λύπη μου αλλά και την έντονη αντίδρασή μου για την απόφασή σας να εντάξετε στην ημερήσια διάταξη το ως άνω αναφερόμενο θέμα, κατά παράβαση του νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας (Κ.Λ.) του ΔΣ.
Και ο νόμος (άρθρ. 215 παρ.3 ν.3463/2006), και ο Κ.Λ. (άρθρ.18 παρ.3) όσο και ο Πρότυπος Κ.Λ. (ΦΕΚ 661 Β’ /2011) ορίζουν ότι:
« Το ΔΣ συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ΄αυτό από τουλάχιστον 25 δημότες/κατοίκους για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας Δημοτικού Συμβουλίου ».
Οι αρμοδιότητες όμως του ΔΣ σύμφωνα με το νόμο (άρθρ.65 ν.3852/10) είναι συγκεκριμένες και περιορίζονται σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Γνωμοδοτεί δε, όποτε δημόσιες αρχές ή αρμόδια όργανα ζητούν την γνώμη του.
Το ΔΣ είναι ανεξάρτητο όργανο και δεν μπορεί να ποδηγετηθεί από καμία αρχή ή όργανο, πολλώ δε μάλλον από την ΚΕΔΕ.
Σημειωτέον ότι ούτε καν η ΚΕΔΕ ζήτησε τη γνώμη του ΔΣ.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, καθίσταται φανερό ότι το 6ο θέμα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης διότι άπτεται του γενικού και όχι τοπικού ενδιαφέροντος, συνεπώς το θέμα αυτό πρέπει να αποσυρθεί.

Εάν δεν αποσυρθεί και συζητηθεί, πολύ φοβάμαι ότι θα ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου. Σε κάθε επόμενο Συμβούλιο θα έχουμε και ένα αντίστοιχο αίτημα του κάθε πολιτικού φορέα.  

Έχω την αίσθηση ότι οι καθόλα 29 αγαπητοί και αξιότιμοι συμπολίτες μας που εισάγουν το θέμα, δεν εισηγούνται κάτι, απλά ερωτούν κατά πόσο το ΔΣ θα εφαρμόσει την απόφαση της ΚΕΔΕ, που στην ουσία δεν είναι ούτε καν απόφαση παρά ένα ψήφισμα. Συνεπώς δεν υπάρχει θέμα προς επίλυση και εσφαλμένα το εισάγουν στο ΔΣ.  

Το ΔΣ είναι το πλέον αναρμόδιο Όργανο για να κρίνει πολλώ δε μάλλον να κηρύξει ανεπιθύμητο στην πόλη μας έναν οποιοδήποτε πολιτικό φορέα, τη στιγμή μάλιστα που οι τοπικοί εκπρόσωποί του είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, άνθρωποι σαν και μας τους ίδιους, ανθρώπους που τους γνωρίζουμε από τα γεννοφάσκια μας.
Συνεπώς δεν μπορώ να συναινέσω σε μία τέτοια ενδεχόμενη πρόταση από οποιοδήποτε και εναντίον οποιουδήποτε πολιτικού φορέα.
Στις δημοκρατίες οι όποιες ιδέες δεν καταπολεμώνται με αποφάσεις ούτε φυλακίζονται, αντίθετα αντιμετωπίζονται με καλλίτερες ιδέες και με δημοκρατικό διάλογο.
Όσον αφορά τα τελευταία έκτροπα, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου καταδικάζουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε παράνομη κι εγκληματική ενέργεια, όποια κι αν είναι τα πολιτικά κίνητρα αυτής.
Τρία παλικάρια χαθήκανε άδικα, τους αφαίρεσαν τη ζωή πάνω στα νιάτα τους, ας σταματήσει εδώ το έγκλημα, όχι άλλο αίμα. Μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, γιατί θα καούμε όλοι μαζί, και μαζί με μας η δημοκρατία και το πολίτευμα.
Το αν κάποιοι μεμονωμένα ή συλλογικά ενεργούντες στρέφονται κατά της έννομης τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, υπάρχουν τα συντεταγμένα Όργανα και η Ελληνική Δικαιοσύνη καθήκον των οποίων είναι τόσο η πρόληψη όσο και η πάταξη αυτών των εγκληματικών ενεργειών.
Θεωρώ ότι στην παρούσα φάση και στην κρίση που διανύουμε , όλοι οι Σαλαμίνιοι πολίτες και ο Ελληνικός λαός, πρέπει να αναζητούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.
Φρονώ ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε όλοι μας, σαν τοπική κοινωνία, με γνώση και γνώμονα την ιστορική αλήθεια και τη σημερινή πραγματικότητα.
Οι καιροί ου μενετοί.
Η πρότασή μου είναι: ‘να αποσυρθεί και να μην συζητηθεί καν το θέμα’.

Παράκληση να αναγνωστεί στο Σώμα και να καταγραφεί στα πρακτικά.  

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ισιδώρα Νάννου

Δημ. Σύμβουλος

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/12/13, 8:39 π.μ.

    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ,ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ,ΝΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ,ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΙΛΙΚΙΤΟΥ.

    6/12/13 08:33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/13, 9:27 μ.μ.

    Το κάνανε μόκο τώρα τα αποβράσματα;
    Πολύ γρήγορα η λάσπη γύρισε πίσω στον λασπωτή Τσαβαρή.
    http://dhmotikhkaramouza.blogspot.com/2013/12/blog-post_7530.html#more
    ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗς ΝΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή