10 Αυγ 2013

Σκληρή απάντηση του π. Δημάρχου κ. Σπ. Σοφρά στο μανιφέστο Τσαβαρή. Το θράσος έχει και τα όριά του, παραιτήσου τώρα κ. Τσαβαρή

Το θράσος έχει και τα όριά του, με μία ανακοίνωση παρωδία ο κ. Τσαβαρής απαντάει σε ανακοίνωσή μου για την παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης.
Επιστράτευσε όλο το ταλέντο, που διαθέτει στην παραποίηση της αλήθειας και της ανευθυνότητας, εξάλλου έχει εκπαιδευτεί αρκούντως κατά δήλωσή του ως εμπλεκόμενος με τον συνδικαλισμό  σε παρόμοιες “ανακοινώσεις”
Του λέω λοιπόν και τον προκαλώ να μας απαντήσει, όλα αυτά τα καλά οφέλη που επικαλείται για τον κοσμάκη, (όλες αυτές τις αδυναμίες) γιατί τις θυμήθηκε τώρα μετά από έξι (6) χρόνια, ξέχασε τι έλεγε το 2007 πριν ακριβώς από έξι χρόνια, όταν τότε  εμείς ως... δημοτική αρχή είχαμε εκφράσει την άποψη της παραχώρησης ενός μέρους ή και ολόκληρου του δικτύου, έναντι αδράς αμοιβής. Θα είχαμε εξοφλήσει τα 4.022.000 € χρέος, υπό μορφή κατασχετηρίου που βρήκαμε στο δήμο την 1/1/2007 όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου και θα επενδύαμε το επιπλέον ποσό σε διάφορα έργα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.
 Αυτά τα πλεονεκτήματα εμφανίστηκαν τώρα ως δια μαγείας, το 2007 δεν ίσχυαν οι ίδιες συνθήκες; ή μήπως είχε σκοπιμότητα και εσκεμμένα  δεν εξέφραζε τα συμφέροντα των ανθρώπων της περιφέρειας; για να χρησιμοποιήσω τον δικό του χαρακτηρισμό. Εσύ κ. Τσαβαρή τους καταδίκασες σε αυτή τη κατάσταση για έξι ολόκληρα χρόνια, για να έρθεις τώρα τάχα να αποκαταστήσεις το πρόβλημα, και άντ’ αυτού ξεπουλάς τα πάντα ούτε  ΟΣΟ-ΟΣΟ γιατί κάτι θα έβαζες στο δήμο, αλλά  ΤΣΑΜΠΑ ούτε ένα € όφελος για το δήμο. Τι κρύβεται πίσω απ’ αυτό κ. Τσαβαρή;
Είτε θέλετε είτε όχι κ. Τσαβαρή, είμαι ο μοναδικός δήμαρχος που πλήρωνε και δεν φέσωσε τον δήμο στην ΕΥΔΑΠ, αλλά η εμπάθεια και η αλαζονεία σου δεν σου επιτρέπουν να το δεις, το παραδέχεσαι όμως με τα γραφόμενά σου. Τι δηλώνεις στην ανακοίνωσή σου; ότι βρήκες χρέος 3.000.000 € (έστω κι έτσι σε ενημέρωσα να μην δεχτείς ούτε ένα € πάνω από 2.200.000), δεν λες όμως ότι την 1/1/2007 όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου βρήκα (ημερομηνία 30/12/2006) κατασχετήριο της ΕΥΔΑΠ για 4.022.000 €, από χρέη των προηγούμενων δημάρχων.
Τι μας λέει λοιπόν αυτό, ότι την περίοδο Σοφρά (2007-2010) με οποιαδήποτε τρόπο  ξόφλησα όλους τους λογαριασμούς  της ΕΥΔΑΠ της περιόδου μου και απόσβησα περίπου 1.800.000 € από τα 4.022.0000 € του κατασχετηρίου.
Εσύ όμως κ. Τσαβαρή μέσα σε δυόμιση χρόνια υπερδιπλασίασες το χρέος στην ΕΥΔΑΠ, πάλι χρησιμοποιώ δικά σου λόγια από “4.000.000 € σε 8.0000.000 € συν 2.000.000 € οι προσαυξήσεις σε 10.000.000 €” και έχεις το θράσος να μιλάς.
Για όλα τα άλλα θέματα σχετικά με το αντικείμενο αυτό, του ξεπουλήματος του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, παρά ότι σου απέδωσαν ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχός σου κ. Αστράκος και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κόγιας, σε αυτούς οφείλεις να απαντήσεις με επιστολή σου και άσε τα συνδικαλιστικά σου τερτίπια.
Η ανικανότητά σου να διοικήσεις το δήμο έλαμψε και σε αυτή τη περίπτωση.
Μία παραίτηση σου θα μας σώσει κ. Τσαβαρή, παραιτήσου τώρα να απαλλαγούμε από περισσότερα κακά που έρχονται.
Σπύρος Σοφράς
υπ. δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου