15 Φεβ 2014

Ρούλα Νάννου. Πλήρης δικαίωση από την επιτροπή του άρθρου 152. ΠΑΡΑΝΟΜΗ η παραχώρηση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

 
 
Και μόνο ο τίτλος της ανακοίνωσης του κ. Τσαβαρή «Ηχηρό χαστούκι στην κυρία Νάννου από την επιτροπή του άρθρου 152» είναι αρκετός για να χαρακτηριστεί  δήμαρχος της … λαχαναγοράς.
Καμαρώστε τον !!!!  Κι εσείς οι νέοι του υποψήφιοι Σύμβουλοι, χειροκροτήστε τον !!!
Την απόρριψη μιας απλής διοικητικής προσφυγής, την μεταφέρει στο ευρύ κοινό με όρους πεζοδρομίου. Αυτό είναι το επίπεδο του, αυτό και το ήθος του. Τον παραδίδω στη χλεύη του κόσμου....
Επί της ουσίας τώρα.
Η απόφαση 239/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (Διαύγεια) την 16/8/2013.
Στις 28/8, άσκησα εμπρόθεσμα (εντός 15 ημερών) προσφυγή κατά του 2ου σκέλους της απόφασης 239/2013 που αφορούσε την χαριστική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ.
Στις 23/9, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατά παράβαση του νόμου,  έκρινε την προσφυγή ως εκπρόθεσμη και την απέρριψε χωρίς να την εξετάσει (έγγραφο 01).
Στις 10/10, μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις, απέστειλα ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ στον Γενικό Γραμματέα, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως προβεί στον κατά νόμο αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας και ακυρώσει την απόφαση 239/2013 από τη στιγμή που αυτή δεν εδράζεται σε καμία διάταξη νόμου κι επιπροσθέτως συνιστά κραυγαλέα περίπτωση οικονομικού σκανδάλου, το οποίο δεν μπορεί να παρακαμφθεί.
Στις 29/10, με ενημερώνουν εγγράφως (έγγραφο 02) ότι δεν άσκησαν εντός των 30 ημερών, ως όφειλαν, τον υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας και συνεπώς σύμφωνα με το νόμο η απόφαση 239/2013 θεωρήθηκε κατά τεκμήριο νόμιμη (έγγραφο 03). Στο δε Υπουργείο Εσωτερικών που ζήτησε εξηγήσεις, απέστειλαν το έγγραφο αυτό. (έγγραφο 04)
Μετά από όλα αυτά, γίνεται προδήλως αντιληπτό ότι για τον Γενικό Γραμματέα η απόφαση 239/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου της Σαλαμίνας, ήταν "καυτή πατάτα" και ήθελε να την πετάξει από πάνω του.
Στις 18/10, άσκησα ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 προσφυγή κατά της τεκμαιρόμενης νομιμότητας της απόφασης 239/2013 και στις 8/11 συνεδρίασε η Επιτροπή για την εξέτασή της.
Ο κ. Τσαβαρής συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους του Δήμου και τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. προσήλθε στην επιτροπή για να υπερασπιστεί εμμέσως τα συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ, όπως υπερασπίστηκε και τα συμφέροντα των εργολάβων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε με την Αμαρτωλή Συμπληρωματική Σύμβαση της αποχέτευσης.
Το Πρακτικό της Επιτροπής (έγγραφο 05,) δεν ξέρω για ποιούς λόγους, θυμίζει το «απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο». Η επιτροπή, αντί να ασχοληθεί με το αντικείμενο της προσφυγής που είναι η απόφαση 239/2013 και να ασκήσει τον έλεγχο νομιμότητάς της, όπως ο νόμος ορίζει, ασχολείται (εσφαλμένα ή σκοπίμως άραγε;) με την -εκτός αρμοδιότητάς της- σκοπιμότητα, καταλήγοντας ότι αφού ο Δήμος δηλώνει αδυναμία να διαχειριστεί το δίκτυο, ορθώς πήρε την εν λόγω απόφαση.
Όμως, το αν  ορθώς ή εσφαλμένως ο Δήμος πήρε μια απόφαση, αυτή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και δεν έχει να κάνει με την νομιμότητα, ο έλεγχος της οποίας ασκείται από την επιτροπή.
Γι΄αυτό κι ενώ απορρίπτεται η προσφυγή ως αβάσιμη και ΟΧΙ ως νόμω αβάσιμη, και μάλιστα χωρίς ουδεμία αιτιολόγηση,  η επιτροπή του άρθρου 152 δεν τολμά να χαρακτηρίσει σύννομη την απόφαση 239/2013, σε αντίθεση με τον κ. Τσαβαρή ο οποίος εντελώς αυθαίρετα και επιπόλαια αποφαίνεται ότι είναι απολύτως σύννομη.
Είναι προφανές ότι η Επιτροπή του άρθρου 152, μολονότι ξέφυγε του σκοπού της και κινήθηκε εκτός του νομικού πλαισίου που την διέπει, με δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ.
Η παραχώρηση του δικτύου, ως μη έχουσα νομικό έρεισμα, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Ως εκ τούτου, για τους πολύ σοβαρούς λόγους που ανέφερα σε προηγούμενη σχετική δημοσίευση (βλέπε εδώ), προειδοποιώ τον Δήμαρχο να μην παραχωρήσει το δίκτυο και να μην υπογράψει τη σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ,  διότι οι ποινικές ευθύνες του θα είναι τεράστιες και μεγαλύτερες από αυτές που θα αντιμετωπίσει λίαν συντόμως για την υπόθεση της αμαρτωλής συμπληρωματικής σύμβασης της αποχέτευσης.
Το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου που αποφέρει κέρδη και θέσεις εργασίας, είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και δεν μπορεί να προσφερθεί ως δώρο στην ΕΥΔΑΠ, εκ του λόγου και μόνο ότι ο κ. Τσαβαρής δηλώνει αδύναμος να το διαχειριστεί.
Η θητεία του ως δήμαρχος, ούτως ή άλλως, λήγει σε λίγους μήνες και θα αποτελεί παρελθόν. Αν αντέχει μέχρι τότε έχει καλώς, αν όχι υπάρχει και η παραίτηση.
Το δίκτυο όμως δεν θα παραχωρηθεί, θα παραμείνει στο Δήμο επ΄ ωφελεία των εργαζόμενων, των υδρευόμενων και της δύσκολης προσπάθειας που αναλαμβάνουμε για την εξυγίανση του Δήμου. 
Σαλαμίνα 14/2/2014
Ρούλα Νάννου
Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/2/14, 1:28 π.μ.

    Κυρία Νάννου, είσαστε άξια συγχαρητηρίων. Τέτοιον αγώνα δημ συμβούλου για να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου και τα δικά μας, δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Διάβασα όλα τα έγγραφα και εκπλήσσομαι από την επιμονή σας. Δεν αφήνετε να πέσει τίποτα κάτω. Σας θυμάμαι και από την επιστολή που στείλαυε στον Πρωθυπουργό και ορισμένοι χλευάζανε, όταν όμως ήλθε η απάντηση τους κόπηκε η μιλιά.
    Να ΄στε καλά να αντέξετε μέχρι το Μάη για να σας δούμε δήμαρχο, μπας και αλλάξει κάτι σ΄αυτό το δίσμοιρο νησί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αφήσετε εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/2/14, 10:08 π.μ.

    ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ,ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ,ΛΟΓΩ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΘΕΣΗΣ;

    Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/3/14, 12:08 μ.μ.

    AS VGALOUME MIA GYNAIKA MHPWS KAI NOIKOKYREUTEI O DHMOS KAI KOULOURIWTISSA POU MAS VGAINEI TO MATI GIA TOUS NTOPIOUS POU VGAZOUME TA MATIA MONOI MAS,POU DEN THELOUME POTE DIKO MAS ANTHRWPO NA PROODEUEI GIATI EIMASTE KAKOI,ZHLIARHDES KAI PANTA KAKOPROAIRETOI.XYPNHSTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή