11 Μαΐ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ,

φωτο απο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11 Μαΐου 2013
Ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού μας στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους άμεσους κινδύνους από τον επικείμενο αποκλεισμό της Σαλαμίνας από την Τρίτη 14-5-2013......
Συγκεκριμένα  το τελευταίο χρονικό διάστημα  βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα η διένεξη μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των πλοιοκτητών των Κοινοπραξιών των Ε/Γ-Ο/Γ  σκαφών της Σαλαμίνας σχετικά με την εφαρμογή της 2009/20 Οδηγίας της Ε.Κ  και του 6/2012 Προεδρικού Διατάγματος.
Οι  Κοινοπραξίες της Σαλαμίνας θεώρησαν ότι οι συγκεκριμένες διατάξεις αφορούν τα ασφάλιστρα των ποντοπόρων πλοίων και όχι τα πλοία που κινούνται ενός λιμένος, όπως τα Ferry-boats ιδιοκτησίας τους ,και τα οποία κατά την άποψη τους είναι επαρκώς ασφαλισμένα .
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί η   μετακύλιση του βάρους των επιπλέον ασφαλίστρων στο δοκιμαζόμενο οικονομικά επιβατικό κοινό ,με την αύξηση τιμών των εισιτήριων,  προσέφυγαν  στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένετε η έκδοση αποφάσεως επί της ήδη συζητηθείσης αίτησης αναστολής.
Πλην όμως ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χωρίς να αναμένει την έκδοση της δικαστικής αποφάσεως με μονομερή ενέργειά του απαιτεί  από 13/5/2013 την άμεση εφαρμογή της  Οδηγίας και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως απειλεί με άμεση αποδρομολόγηση του συνόλου των σκαφών των γραμμών Σαλαμίνας –Περάματος και Φανερωμένης-Μεγαρικής Ακτής .
Ο Δήμος Σαλαμίνας θεώρει ως αποκλειστικούς υπεύθυνους όλης αυτής της δυσμενούς εξέλιξης, τον  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τους  αρμόδιους  τεχνοκράτες του Υπουργείου του, οι οποίοι δεν μπόρεσαν όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε (διάστημα συνεχών διαπραγματεύσεων) να δώσουν ενδιάμεση και αξιόπιστη λύση στον «προ των πυλών» αποκλεισμό του νησιού μας .
Στις κρίσιμες αυτές ώρες για το νησί μας ο Δήμος  Σαλαμίνας θεωρεί ότι κυρίαρχο στοιχείο στις αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας δεν πρέπει να είναι το ύψος των ασφαλίστρων [τα οποία κάλλιστα μπορεί να ρυθμίσει η αναμενομένη δικαστική απόφαση ] αλλά η εξασφάλιση της συνέχειας της  κοινωνικής και οικονομικής ζωής των κατοίκων του νησιού μας για τους επόμενους μήνες εν όψει μάλιστα  και της θερινής περιόδου .
Παράλληλα πιστεύουμε ότι κανένα ασφάλιστρο, οιουδήποτε ύψους  δεν θα μπορέσει να αποτρέψει  οποιοδήποτε απευκταίο αλλά δυστυχώς ενδεχόμενο  αρνητικής εξέλιξης περιστατικό, [όπως πχ σε θέματα διακομιδής ασθενών] όταν έχει διαταραχθεί η πλήρης και ομαλή εκτέλεση δρομολογίων .
Τέλος τονίζουμε ότι έστω και αυτή την ύστατη ώρα ο κος Υπουργός αντί να κινδυνεύει να γίνει ο ίδιος προσωπικά υπεύθυνος δυσμενών γεγονότων θα ιεραρχήσει το κοινωνικό συμφέρον ( κάτι που έκανε και στο παρελθόν) και θα δώσει αξιόπιστη, λειτουργική και ασφαλή λύση, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Σ τ Ε ,στο νησί μας.
 Ως τότε ελπίζουμε η καθημερινότητα να συνεχίσει να έχει ομαλούς ρυθμούς.     
Ο
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/5/13, 2:51 μ.μ.

  11η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 29-4-2013 ΑΡ ΠΡΩΤ 11473/24-4-2013
  12 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30-4-2013 ΑΡ ΠΡΩΤ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 30-4-2013 ΩΡΑ 9,30 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ 178/2013 Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ' ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 5ης ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Η5η ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ? ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η 12 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΛΕΓΕ 12ΤΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. 13 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΡ ΠΡΩΤ 12353/9-5-2013 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 170/2013 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ 11-5-2013 ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΛΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 13 ΕΙΝΑΙ Η 14ηΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ? Η ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ 12ηΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η 5ηΕΚΤΑΚΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ? ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/5/13, 8:42 μ.μ.

  Συγγνώμη, αλλά ξέρετε γιατί πράγμα μιλάμε τώρα; το ασφάλιστρο είναι 7.500 ευρώ το χρόνο δηλ. 625 ευρώ το μήνα. Τρίχες δηλαδή, κι αυτοί μαζί με τον υποτακτικό τους έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο; ντροπή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή