14 Αυγ 2015

Η Μονή Φανερωμένης και τα βιλαέτια της «οθωμανικής αυτοκρατορίας»

 Αναρτήθηκε από Δημοτική Καραμούζα
 
Καλοκαίρι 2015 και πάλι η  γνωστοί «μαφία» που οργανώνει  το πανηγύρι της Παναγίας Φανερωμένης γίνεται με το γνωστό καθεστώς σκότους και αδιαφάνειας μιας ομάδας.
 
Η ομάδα αυτή είναι "ευλογημένη" από τους εκπροσώπους του Θεού και της Παναγίας που προΐστανται της Ιερά Μονής της Φανερωμένης;
 
Αληθεύει ότι από τα χρήματα που εισπράττονται από το πανηγύρι το ....
1/4 και ίσως λιγότερο καταλήγει επισήμως στα ταμεία της Μονής και αν είναι αληθές που "χάνονται" το μεγαλύτερο μέρος τους;
 
Η θρησκεία δικαιολογεί τα έσοδα για κάποιους και όχι για το ποίμνιο?
 Επιτέλους δεχτείτε και εσείς σαν Μονή την εφαρμογή του νόμου που είναι ξεκάθαρος «νομος 4264/14»...
  
 
Αλήθεια και οι δωρεές ή οι προσφορές σε χρήμα και εργασία για τη συντήρηση ή κάποιου έργου, μέσα ή για τη Μονή από τους χιλιάδες πιστούς που το κάνουν για τάμα δεν "πιάνονται"???
 
Επιτέλους μέχρι πότε τα Οθωμανικά βιλαέτια του 1821 των μουσουλμάνων θα έχουν ισχύ στη σύγχρονη δημοκρατική ελεύθερη Ελλάδα 190 χρόνια μετά? Μήπως έχουμε περιπτώσεις Βατοπεδίου και στη Σαλαμίνα?

 Ως πότε η εκπρόσωποι της εκκλησίας θα "εκμεταλλεύονται" την ευλάβεια των πιστών και την ανοχή των πολιτικών που δεν θέλουν να κοντραριστούν μαζί της?  

Δείτε εδώ και εδω  τι απαιτεί ο νόμος για την λειτουργία του πανηγυριού!!!

 Ως πότε ο Δήμος θα καθαρίζει τα επικερδές σκουπίδια της ομαδούλας του πανηγυριού χωρίς ανταποδοτικό όφελος?


Αλήθεια μήπως είναι η ώρα η πρώην τρόικα και τώρα κουαρτέτο να ενημερωθεί ότι εισπράττονται από 120 έως 180 χιλιάδες ευρώ και το Ελληνικό δημόσιο ή ο τοπικός Δήμος δεν εισπράττει ένα ευρώ???
 
Η Μεγαλόχαρη Ιερά Μονή δεν ενδιαφέρεται για τους χιλιάδες δημότες της Σαλαμίνας που είναι άνεργοι και άποροι και περιμένουν από την καταχρεωμένη Δημαρχία να τους συντηρήσει με τις ισχνές κοινωνικές δομές και επαφίεται, εφόσον δεν δέχεται να δώσει μέρος των χρημάτων στο Δήμο σε ευχολόγια και δεήσεις για το "καλό" των πιστών!!!
 
Αλλά μάλλον η εκκλησία δεν φοβήθηκε και την "άθεη" κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αποφεύγει και αυτή να τα βάλλει μαζί της!

Έπρεπε να ζούσε ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης και να δώσει ένα τελειωτικό χτύπημα στον πλούτο της εκκλησίας για να μην είναι αυτή πλούσια και ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία Χριστιανοί Ορθόδοξοι φτωχοί και εξαθλιωμένοι!
  Σαλαμινιώτες και Σαλαμινιώτισσες πρέπει να τελειώνει αυτό το προνομιακό πανηγύρι που αποφέρει έσοδα σε λίγους και ηθικό πλήγμα στον Δήμο και στο λαό του Νησιού μας!
  
Οι Σαλαμινιώτες είμαστε περήφανος λαός με ένδοξη ιστορία από την παγκοσμίου φήμης ναυμαχία των Σαλαμινομάχων που κράτησε όρθιο τον δυτικό πολιτισμό και δεν είμαστε επαίτες , ούτε ζητάμε ελεημοσύνη από καμία εκκλησία και ασφαλώς από την Αγία Προστάτιδα του Νησιού μας αλλά δεν είμαστε αφελείς ούτε κορόιδα!!!
 
Επιτέλους ανοίχτε τα στεγανά των εκκλησιών και με διαφάνεια δώστε τα χρήματα στον εξαθλιωμένο και φτωχό λαό ,στους χιλιάδες ανέργους και όχι στις τσέπες μερικών επιτηδείων που λυμαίνονται την Μονή εδώ και πολλά χρόνια …. και με ποίων την ανοχή ;;


Επιτέλους δεν είμαστε Νέο-Οθωμανική επαρχία με τίτλους και προνόμια ούτε καν ανήκουμε στο Πατριαρχείο αλλά στην αυτοκέφαλη Ελληνική εκκλησία!
  Αφήστε την υποκρισία και δώστε τα λεφτά στον απλό λαό για να μπορέσει να ζήσει και να έχετε και την πίστη τους!!!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/8/16, 7:45 μ.μ.

    Η ηγούμενη πρέπει να παραιτηθεί .Έχει παρασύρει το ιστορικό μοναστήρι σε ένα όλεθρο .Τοποθετεί διπλά στον οπλαρχηγό του 21 Γκούρα και στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πινακίδα που ευχαριστεί τον τέως δήμαρχο για την βοήθεια που πρόσφερε στο μοναστήρι με τα 15 πλακάκια που τοποθέτησε ο δήμος στην άυλη του μοναστηριού .Με την καθοδηγήσει του Τσαβαρή κάνει παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών , παρευρίσκετε στο δημοτικό συμβούλιο για να υπερασπιστεί τον αντιπολιτευτικό λόγο του τέως ,τον ενημερώνει κάθε λεπτό για ότι συμβαίνει στο μοναστήρι και δεν θέλει όπως και αυτός να εφαρμοστεί ο νόμος , θέλει παράνομη λειτουργία του πανηγυριού . Όλα στον σκοταδισμό και στην αδιαφάνεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή